Böjt - 27. nap.
2019. április 05. írta: hollócsillag

Böjt - 27. nap.

János 16,12-15

2019. április 5.

12 Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni; 13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. 14 Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. 15 Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. (János 16,12-15)

Vajon minden le van írva a Bibliában, amire az üdvösségünkhöz szükségünk van?

Évszázadok óta húzódó kérdés ez. Van, aki minden erejével tiltakozik a babona, a mágia, az ismeretlen, és sokszor gonosz erők ellen. Ezek az emberek jól tudják, hogy ha „pajzs nélkül hegesztünk”, ha a Biblia óvó-védő, kereteket adó szavai nélkül közelítünk a hit világához, akkor komolyan megsérülhetünk. Ezek az emberek tudják, hogy attól, hogy valami „működik” – valamiféle jóslás, vagy inga, vagy meditációban kapott információk, még nem jelenti azt, hogy ez Istentől van. Sőt, gyakoribb eset, hogy olyan erők kéredzkednek be az életünkbe, amelyek maguk sem találják a nyugalmat, és a mi életünket sajátítják ki maguknak, mint paraziták, azon élősködnek. Tehát hiába működik, ha végül legyengít, elpusztít, halálba kerget.

Aki ezektől az erőktől tart, az komolyan veszi az intést: minden le van írva a Bibliában, ami üdvösségünkhöz szükséges, nincs szükségünk arra, hogy újabb kijelentést várjunk Istentől.

De ott van a másik oldal, aki érzi léte törékenységét, érzi a halál legyőzhetetlen erejét, és arra gondol, hogy 600 db papírlap, akármennyi nyomdafesték is van rajta különböző betűk alakjában, nem óvhatja meg a rettenettől. A Bibliának csak akkor van értelme, ha az élő Isten jelenlétébe vezet, ha megtanít a Vele való élő közösségre. Ha állandó imaközösségbe tudunk kerülni Urunkkal, ha megoldás az egész világ pusztulása, szenvedése, bűne ellen. Ha aközben, hogy a „halott” betűket olvasom, az élő Isten szólal meg, és erővel, hatalommal veszi kézbe az életemet.

Még sok mindent kellene mondanom nektek – mondja Jézus. Minden le van írva a Bibliában, még az is, hogy nincs minden leírva benne!

Eljön a Szentlélek, és szól hozzánk, vezet, tanácsol. Kijelenti azokat a dolgokat, amiket egy könyvbe lehetetlen volna leírni, mert minden embernél, élete minden pillanatában más és más.

Mégis azt jelenti ki, ami a Szentírásban le van írva: Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek.

Nem kell más kijelentést keresnünk, csak azt, ami Urunkról, Jézus Krisztusról tesz bizonyságot, de ez a kijelentés mégis napról napra, pillanatról pillanatra új lesz a mi életünkben, mert a feltámadott, élő, Szent Lelkével jelenlévő, megszólaló és cselekvő Urunkra mutat.

A bejegyzés trackback címe:

https://hollocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr7414740681
Nincsenek hozzászólások.